Afázie u dospělých a starších lidí - Synekvalvodová, Olga (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce věnuje pozornost afázii jako řečové poruše. Práce je rozdělena do části teoretické a části praktické. V teoretické části jsou rozebrána témata neurolingvistiky, řeči, mozku a afázie. Nejdelší kapitola věnující se afázii dále zohledňuje příčiny vzniku afázie, jednotlivé druhy afázií, diagnostiku a terapii afázie. Praktická část obsahuje jednotlivé kazuistiky afatických pacientů a jejich rozbor.
The Aphasia by adult people and older people
Keywords: neurolingvistika; řeč; řečová centra; mozek; afázie; neurolinguistics; speech; speech centres; brain; aphasia