Vliv adenosinu na signální dráhu Salvador/Warts/Hippo u Drosophila melanogaster - Filip, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Adenosin je všudypřítomný metabolit, který má v organismu mnoho funkcí. V této práci jsme zkoumali možnou interakci mezi dráhou adenosinu a signální dráhou Salvador/Warts/Hippo. Výsledky naznačují, že adenosin může ovlivňovat expresi čtyř důležitých genů signální dráhy Salvador/Warts/Hippo. Dále naše výsledky naznačují značný účinek složení potravy na expresi těchto genů.
Effect of adenosine on Salvador/Warts/Hippo signaling pathway in Drosophila melanogaster
Keywords: Adenosin; Salvador/Warts/Hippo; Adenosine; Salvador/Warts/Hippo