Návrh souboru kompenzačních cviků zaměřených na odstranění hypermobility způsobené aerobikem - Němcová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá kompenzačním cvičením na odstranění hypermobility způsobené sportovním aerobikem. Cílem práce je tedy sestavit soubor kompenzačních cviků zaměřených na hypermobilitu. Je zde použita metoda analýzy a následně syntézy. Analytická část práce se zabývá rozborem odborné literatury, anatomií daných kloubů, hypermobilitou a charakteristikou kompenzačních cvičení. Syntetická část je zaměřena na sestavení přehledu vybraných kompenzačních cviků, působících na odstranění hypermobility, způsobené sportovním aerobikem v daných kloubech. Tento soubor je určený pro trenéry sportovního aerobiku, kteří ho dále mohou aplikovat ve svém tréninkovém procesu.
Design of set of compensatory exercises aimed at the hypermobility caused by aerobics
Keywords: aerobik; sportovní aerobik; hypermobilita; vyšetření hypermobility; kompenzační cvičení; aerobics; sports aerobics; hypermobility; hypermobility examination; compensatory exercises