Inspirace odkazem hnutí Arte povera v objektové realizaci aneb nová umění z druhé ruky - Kuchařová, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce s názvem "Inspirace odkazem hnutí Arte povera v objektové realizaci aneb nová umění z druhé ruky" se dělí na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje vzniku a vývoji Arte povery jako umělecké skupiny šedesátých let, která byla ovlivněna především politickou a sociální nestabilitou v zemi. Pozornosti neuniknou jednotliví umělci tohoto hnutí, rozbor jejich děl a kolektivní výstavy spojené s Arte poverou. V krátkosti je zmíněn i československý kontext 60. a 70. let, jeho představitelé a případné spojení s tehdejší italskou uměleckou scénou. Praktická část se inspiruje získanými poznatky z rozebraných děl představitelů Arte povery a její součástí jsou zmenšené modely výsledné práce a fotografie.
The Inspiration of the Message of the Movement Arte Povera in Object Realisation or a New Art from Second-Hand
Keywords: Chudé umění; skupina Arte povera; protest; Itálie; Poor Art; group Arte Povera; protest; Italy