Revitalizace vybraného městského parku - Vachuška, Aleš (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá revitalizací vybraného městského parku. V teoretické části se zaměřuje na význam zeleně v městském prostředí, jejím projektováním a výsadbou. Městská zeleň je nepostradatelnou složkou městského prostředí a života ve městě. Kromě jejího pozitivního vlivu na obyvatelstvo, životní prostředí má i významnou estetickou hodnotu. Ta se projevuje stále se zvětšující péčí o ní. Praktická část se věnuje obnově městského parku v Blatné. Hlavním účelem této obnovy je zlepšení současného stavu zeleně, doplněním vhodných druhů dřevin a zdokonalení stávající situace kolem zařízení, vybavení a chodníků parku.
Revitalization of the selected city park
Keywords: Revitalizace městského parku; sídlištní zeleň; inventarizace dřevin; péče o dřeviny; krajina ve městě; Revitalization of the city park; urban greenery; tree species inventory; care for trees; landscape in the city