Vliv eneregetických rezerv na úspěšnost přezimování a reprodukční potenciál lýkožrouta smrkového (Ips typographus (L.)) - Bartošová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá charakteristikou a změnami energetických rezerv přezimující populace lýkožrouta smrkového.
The energetic state of the spruce bark beetle (Ips typographus (L.)): Implications for winter survival
Keywords: lýkožrout smrkový; diapauza; energetické rezervy; the spruce bark beetle; diapause; energetic status