Komparace environmentální politiky EU a Ruska - Romanchuk, Yana (Jihočeská univerzita, 2018)
Během posledních 50 let jsou problémy životního prostředí největšími a nejvážnějšími problémy na světě. Mezinárodní organizace a státy používají politiku ke kontrole a regulaci této situace. Na scéně environmentální politiky existuje mnoho aktérů, ale všichni z nich mají stejný cíl zachovat nebo zlepšit životní podmínky pro naše budoucí generace. Tato práce je zaměřena na Evropskou unii a Rusko. Oba území významně ovlivňují ekologickou situaci na našem kontinentu, mají však odlišné postoje k tomuto problému. Tato práce se zaměřuje na popis současné situaci, na ekologickou stopu každé země a regionu. Výsledky porovnání environmentálních politik těchto dvou území jsou nepředvídatelné z důvodu biokapacity Ruska.
Comparison of the EU and Russia environmental policy
Keywords: environmentální politika; Rusko; Evropská unie; životné prostředí; ekologická stopa; environmental policy; European Union; Russia; evrironment; ecological footprint