Die deutsche Minderheit in Moldawien - eine Spurensuche - Nastas, Daniela (Jihočeská univerzita, 2018)
Ve své bakalářské práci se budu zabývat někdejší německou menšinou, která žila na území mé domoviny Moldávie, v historické oblasti nazývané Besarábie. Na základě odborné literatury budu v teoretické části své práce popisovat historický vývoj této německé menšiny, která na začátku 19. století osidlovala různé oblasti Besarábie. Tato německá menšina měla ve svých řadách také několik známých osobností, kterým se budu věnovat na konci teoretické části. Mnohočetné informace o německých kolonistech jsem získala při své návštěvě Moldávie, kterou blíže popíšu v praktické části. Obzvláště zajímavá je obrázková příloha, v níž jsem pomocí několika fotografií představila tři různé vesnice.
Seeking Traces of the German Minority in Moldavia
Keywords: Německá menšina; Moldávie; Besarábie; Němečtí kolonisté; German minority; Moldavia; Bessarabia; German colonies