Autistické dítě zahajující školní docházku v běžné škole - Hofmannová, Romana (Jihočeská univerzita, 2012)
HOFMANNOVÁ, Romana. Autistické dítě zahajující školní docházku v běžné základní škole. České Budějovice: Jihočeská Univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta pedagogická, Katedra pedagogiky a psychologie, 2012, s. Vedoucí diplomové práce PhDr. Marta Franclová. Diplomová práce je zaměřena na problematiku autismu, zejména na propojení autismu a možností vzdělávání jedinců s PAS. Práce je koncipována do dvou částí. Teoretická část shrnuje informace o autismu, zejména o charakteristických projevech a klasifikaci. Teoretická část dále obsahuje informace o možnostech vzdělávání autistů v České republice, poradenské činnosti. Neméně důležitou částí je také problematika individuálního vzdělávacího plánu. Část praktická je ve formě případové studie.
Autistic child commencing education in primary school
Keywords: autismus; individuální vzdělávací plán; inkluze; integrace; intervence; poradenská činnost; vzdělávání; Autistic Spectrum Disorders (ASDs); individual education plan; inclusion; integration; intervention; consultant services; education