Oceněná zvoleného objektu výnosovým způsobem - Moravcová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce začíná definováním pojmů a různých výrazů důležitých k pochopení probírané problematiky. Je zde vysvětlen postup oceňování výnosovým způsobem nemovitostí, zejména cenou zjištěnou a cenou obvyklou dle příslušné vyhlášky o oceňování. V praktické části jsem měla za úkol zvolit si nemovitost, kterou lze ocenit výnosovou metodou a určit u ní cenu zjištěnou podle vyhlášky 445/2017 Sb., a cenu obvyklou, která bude stanovena s několika podobnými nemovitostmi.
Valuation of the selected object in a revenue method
Keywords: Oceňování; cena zjištěná; cena obvyklá; výnosová metoda; nemovitost; pozemek; Valuation; detected value; market value; real estate income method; real estate; land.