Psychosociální stigmatizace lidí s epilepsií z pohledu veřejnosti - Ranglová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá tématem epilepsie a postoji veřejnosti vůči lidem trpícím epilepsií a také mírou stigmatizace těchto lidí. Teoretická část je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zaměřuje na obecné vymezení pojmů souvisejících s epilepsií. Ve druhé kapitole je rozebírán psychosociální dopad epilepsie. Následující dvě kapitoly se zabývají postoji veřejnosti k lidem s epilepsií a spojením stigma a epilepsie. Praktická část obsahuje výzkum, který byl realizován kvantitativní metodou formou dotazníků a zaměřil se na zjištění míry stigmatizace lidí s epilepsií z pohledu veřejnosti a také na postoje veřejnosti vůči nemocným.
Psycho-social stigmatization of people with epilepsy from the perspective of public
Keywords: epilepsie; stigmatizace; stigma; postoje; veřejnost; epilepsy; stigmatization; stigma; attitudes; public