Společnost s ručením omezením - Hudák, Vasil (Jihočeská univerzita, 2014)
Daná práce by měla přinést ucelený pohled na společnost s ručením omezeným v rámci aktuální judikatury. Hlavním cílem bakalářská práce je porovnání různých ukazatelů mezi společnostmi s ručením omezeným s výlučně českou majetkovou účastí a společnostmi s ručením omezeným s výlučně zahraniční majetkovou účastí. Vedlejší cíl práce je zaměřen na analýze postavení společnosti s ručením omezeným vůči ostatním obchodním společnostem v České republice.
Limited liability company
Keywords: Společnost s ručením omezeným; společníci; jednatelé; společenská smlouva; podíl; ručení společníků; zrušení a zánik společnosti s ručením omezeným; ZOK; limited liability company; business associate; executive director; partnership agreement; profit share; liability of business associate; cancellation and termination of a limited liability company; ZOK