Chov srnčí a černé zvěře v honitbě Drahotěšice-Radonice - Chodil, Josef (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá hodnocením mysliveckého hospodaření se srnčí a černou zvěří v honitbě Drahotěšice-Radonice v letech 1993- 2014. Jako materiál pro práci jsou použity data z evidence mysliveckého hospodáře. Je vyhodnocen meziroční vývoj sčítaných stavů, výše lovu, plnění plánu lovu u srnčí zvěře. Dále je hodnocena váha úlovků a datum ulovení u srnčí a černé zvěře. Na základě zjištěných výsledků jsou stanovena doporučení pro další hospodaření se srnčí a černou zvěří v honitbě.
Breeding of roe deer and wild boar in hunting Drahotěšice-Radonice
Keywords: srnčí zvěř; černá zvěř; chov; lov; roe deer; wild boar; breeding; hunting