Zkušenosti žen s domácím násilím - Lázničková, Milada (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem výzkumu je s použitím narativního přístupu zachytit pohled žen na vlastní zkušenosti s domácím násilím. Teoretická část se věnuje problematice domácího násilí, charakteristice osobnosti týrané ženy a narativnímu přístupu. Jako inspirace pro pochopení role oběti násilí je využita hlubinná interpretace pohádky o Modrovousovi. Praktická část popisuje vlastní výzkum, který je tvořen rozhovory s třemi ženami, které jsou v současné době klientkami intervenčního centra.
Women's experiences of domestic violence
Keywords: domácí násilí; porozumění zkušenosti; týraná žena; sebepojetí; narativní přístup; domestic violence; understanding; experience; battered woman; self; narrative approach