Hudební výchova jako mimoškolní aktivita - Šimotová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá možnostmi hudebního vzdělávání v domech dětí a mládeže v jižních Čechách. Zaměřili jsme se na nabídku hudebních aktivit, materiální vybavení, formy výuky a možnosti prezentace výsledků práce. Dále se v práci uvádí srovnání se soukromou hudební školou Yamaha, která působí v pěti jihočeských městech a je tedy konkurencí hudební výuce v domech dětí a mládeže. V příloze jsou uvedeny fotografie a jiné další materiály, které dokreslují zpracované téma.
Music as freetime activity
Keywords: hudba; hudební výchova; mimoškolní aktivita; DDM; zájmové aktivity; hudební činnosti; volný čas; hudební nástroje; vzdělávání; zpěv; music; music education; freetime activity; home of children and youth; hobbys; music activities; freetime; music instruments; education; sing