Představy pedagogů konkrétní školy o náplni předmětu Náboženství - Šebellová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá výukou předmětu Náboženství, náplní hodiny Náboženství a vztahem školy a církve, a to jak na teoretické, tak i praktické úrovni. Teoretická část práce se zabývá výukou předmětu Náboženství, odlišuje ji od katecheze a zařazuje do legislativního rámce. Věnuje se obsahu hodiny Náboženství, to tvoří základ pro část praktickou. Praktická část práce se věnuje kvantitativnímu výzkumu, který zkoumá představy pedagogů konkrétních škol o hodinách Náboženství, a kvalitativnímu výzkumu, který byl provedený formou hloubkových rozhovorů.
Ideas of teachers of a school about the content of the subject Religion
Keywords: církev; náboženství; pedagogika; víra; výuka náboženství; church; faith; pedagogy; religion; teaching religion