Sebepojetí jedince v tanečním pohybu - Zouzalová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá sebepojetím dospívajícího jedince v tanečním pohybu. Zjišťujeme, jakým způsobem se vnímá tanečník během tance jako volnočasové aktivity v období dospívání. Práce se v této souvislosti zabývá v teoretické části vymezení pojmů týkajících se pohybu, tance a jeho různými psychologickými a pedagogickými aspekty, především expresí a expresivitou. Teoretická část se také zaměřuje na jednotlivé složky sebepojetí. Ve výzkumné části, v rámci kvalitativního výzkumu, jsou realizovány případové studie, které jsou naplněny daty získanými pomocí hloubkových rozhovorů a introspekce a retrospekce autorky práce.
Self-concept of an individual in dance movement
Keywords: pohyb; tanec; exprese; sebepojetí; tělesné sebepojetí; movement; dance; expression; self-concept; body image