Elektronická tržiště - Talafousová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce popisuje principy fungování elektronických a internetových tržišť. Pro zanalyzování stavu využívání elektronických a internetových tržišť bylo provedeno dotazování se samotnými tržišti a společností, která je členem internetového tržiště. Návrh, zda obchodovat přes tato tržiště je zpracován na konkrétní společnost, která doposud toto obchodování nevyužívá.
Electronic marketplaces
Keywords: elektronické tržiště; internetové tržiště; business to business; elektronický obchod; standardy přednosu informačních technologií; Electronic marketplace; Internet marketplace; Business to business; E-commerce; Transfer of information technology standards