Zaměření a zpracování geometrického plánu - Hofman, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem této bakalářské práce je zaměření a zpracování geometrického plánu. Geometrický plán je nástroj, kterým se doplňují změny do katastru nemovitostí, aby katastrální operát, resp. katastrální mapa, byly neustále aktuální. První část této práce se zabývá geometrickým plánem, základními pojmy, jeho historií, jeho účelem a náležitostmi. V druhé části této práce je popsán postup zpracování geometrického plánu vyhotoveného v katastrálním území Plavsko. Ke zpracování byl použit geodetický výpočetní program Groma a ke zpracování grafické části byl použit program MicroStation.
Targeting and processing the geometric plan
Keywords: Geometrický plán; katastr nemovitostí; katastrální úřad; pozemek; Geometric plan; estate cadastre; land registry office; land