Optimalizace cytogenetických technik na modelovém druhu mšice Diuraphis noxia (Aphididae) - Veselá, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce zabývající se hledáním vhodných chromosomálních markerů pro sestavení karyotypu mšice zhoubné (Diuraphis noxia) slouží pro optimalizaci cytogenetických a molekulárně cytogenetických technik, které mohou být následně využity při studiu chromosomů korovnic, sesterské skupiny mšic.
Optimization of cytogenetic techniques in a model aphid, Diuraphis noxia (Aphididae)
Keywords: Diuraphis noxia; korovnice (Adelgidae); holokinetické chromosomy; karyotyp; barvení stříbrem; FISH; Southernova hybridizace; Diuraphis noxia; Adelgidae; holokinetic chromosomes; karyotyp; silver staining; FISH; Southern hybridization