Specifika vybraného segmentu zákazníků cestovního ruchu - Skalák, Pavel (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá specifiky vybraného segmentu zákazníků cestovního ruchu. Vybraným segmentem jsou LGBT osoby (lesby, gayové, bisexuálové a transgender osoby). Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce jsou shrnuty dosavadní poznatky ve vztahu k řešené problematice a definovány základní pojmy. Praktická část se zaměřuje na analyzování současného stavu předních organizací v České republice a zahraničí. V práci je také změřen, porovnán a zhodnocen potenciál České republiky pro LGBT cestovní ruch. Dále praktická část sestává z výzkumného šetření, na základě kterého je navrhnut zájezd v České republice. Cílem bakalářské práce je tedy shrnutí dostupných dat o segmentu LGBT v cestovním ruchu, zhodnocení potenciálu České republiky pro LGBT turismus a sestavení zájezdu v České republice.
Specifics of a selected Segment of Customer in Tourism
Keywords: Cestovní ruch; LGBT komunita; LGBT turismus; homosexualita; Queer; gay friendly; pochod hrdosti; IGLTA; cestovní agentura; destinace; produkt; Tourism; LGBT community; LGBT tourism; homosexuality; Queer; gay friendly; Gay pride; IGLTA; Travel Agency; destination; product