Zootechnické aditivní látky a jejich možné využití - Plevková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce pojednává o charakteristice a kvalifikaci aditivních látek pro výživu zvířat a to zejména z legislativního hlediska. Dále je zaměřena pouze na zootechnické aditivní látky, jejich rozdělení popis a možnosti využití ve výživě hospodářských zvířat, hlavně na využití a vliv na drůbež. Jsou zde uvedeny i příklady krmných doplňků pro drůbež, které tyto doplňkové látky obsahují.
Zootechnical additives and their possible use
Keywords: výživa zvířat; drůbež; aditivní látky; mikroorganismy; adsorbenty; animal nutrition; poultry; additives; mictoorganisms; adsorbents