Časová dostupnost pracovních středisek Jihočeského kraje - Kouřimová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2012)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá časovou dostupností pracovních středisek Jihočeského kraje pomocí individuální dopravy. Úvodní kapitoly se věnují cílům bakalářské práce, teoretickým východiskům, rozboru publikované literatury a stanoveným hypotézám. Kapitola ?metodika zpracování? je věnována popisu jednotlivých metod, které jsou použity pro popsání vymezených pracovních středisek na území Jihočeského kraje, analýze časové dostupnosti individuální dopravou a vizualizaci získaných prostředků pomocí nástrojů geografických informačních systémů. Hlavní kapitola celé bakalářské práce obsahuje rozsáhlou analýzu časové dostupnosti, kde jsou zohledněny mapové a tabulkové výstupy pracovních středisek, regionů dostupnosti a dojížďkových regionů.
The time availability of work centers of South Bohemia region
Keywords: dopravní dostupnost; pracovní střediska; Jihočeský kraj; individuální doprava; regiony dostupnosti; dojížďkové regiony; accessibility; work centers; South Bohemia region; private transport; regions of availability; commuting regions