Hrací karty - Holcová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je prací teoreticko-praktickou. Její teoretická část je věnována stručnému a obecnému představení karet z hlediska jejich historie, vývoje, typů a symbolů. Obsahuje i stručné znění nejznámějších karetních her. Dále je zde rozebrán teoretický postup použité techniky - hlubotisku. V části praktické je detailně popsán návrh a průběh realizace vlastní a originální podoby karet. Výsledkem této části je 7 tisků karetních listů od každého symbolu zhotovených technikou kolorované grafiky.
Playing cards
Keywords: Hrací karty; karetní hry; karetní symboly; hráči; mědiryt.; Playing cards; card games; players; copperplate engraving.