Práce učitele - školního metodika prevence - Hendrich, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá tématem prevence rizikového chování na základních školách. Konkrétně se zaměřuje na učitele, kteří působí na pozici školních metodiků prevence a na úroveň jejich pociťované připravenosti vzhledem k jejich povinnostem specifikovaným v příslušné vyhlášce. Cílem je také identifikovat možnosti pro zlepšení jejich práce na poli školní prevence.
The functions of the teacher in the position of the school prevention worker
Keywords: Školní metodik prevence; školní prevence; rizikové chování; minimální preventivní program; školní poradenské pracoviště.; School prevention worker; school-based prevention; risk behavior; minimum preventive program; school counseling department.