Detekce fluorescenčně značené kořisti ve střevech predátorů a scannerů, dynamika scavengignu v modelovém experimentu. - Mottl, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2013)
Scavengign představuje důležitý ekologický proces ve výzkumu cirkulace živina a potravní pyramidě. Tato práce je zaměřená na použití UV-fluorescenčně značené kořisti při terénním pokusu, který má ověřit funkčnost metody použité dříve v laboratoři při výzkumu scavengingu. Pilotní polní experiment byl proveden v obci Mokré, v blízkosti Českých Budějovic a následná laboratorní část byla provedena v Přírodovědecké fakultě, Jihočeské Univerzity.
Detection of UV- fluorescent- marked prey in the guts of predators and scavengers, dynamic of scavenging in a model experiment.
Keywords: mrchožrout; fluorescenční barvivo; značení; predátor-kořist; scavenging; fluorescent dye; marking; predator-prey