Rudolf Mayer - Živnůstková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá osobností a dílem Rudolfa Mayera. V první části je pozornost věnována autorovi a recepci na jeho tvorbu představenou v dobových časopisech a novinách od úmrtí básníka do roku 1945. Ve druhé části je jeho dílo zkoumáno z hlediska literární diskurzivity k subjektivnímu romantismu.
Rudolf Mayer
Keywords: Rudolf Mayer; poezie; romantismus; subjektivní romantismus; ohlasy na dílo; rozbor díla; Rudolf Mayer; romanticism; subjective romanticism; poetry; the response to the work; analysis of the work