Partnerská nevěra a její psychické důsledky - Černochová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se blíže zabývá partnerskou nevěrou. Teoretická část se zaměřuje zejména na příčiny vzniku a typy nevěry, její psychické důsledky, typologii představitelů partnerské nevěry a očekávání mužů a žen od partnerského vztahu. Součástí je kapitola pojednávající o testech DNA, za jejichž pomoci lze určit otcovství dítěte. Praktická část je založena na výzkumném šetření, na jehož základě jsou vyhodnoceny stanovené cíle. Výzkum poskytuje informace o postojích a toleranci lidí k nevěře a pořadí hodnot, které ve vztahu zastávají.
Partnership Infidelity and it´s Psychological Consequensces.
Keywords: nevěra; motivace; typy nevěry; muž a žena; očekávání od vztahu; infidelity; motivation; types of infidelity; man and woman; partnership expectation