Komparace přístupu ke vzdělávání na waldorfské a běžné základní škole - Formánková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá vymezením hlavních rozdílů mezi vzděláváním na běžné/tradiční základní škole a škole Waldorfské. V úvodu jsou vysvětlovány základní pojmy, jako pedagogika, edukace, výchova apod. Následně práce pojednává o zásadních rozdílech na tradiční a Waldorfské základní škole, jsou zde představeny základní Waldorfské školy v České republice a v závěru teoretické části dochází k porovnání ŠVP obou přístupů. Praktická část vznikla pozorováním, kdy byly vybrány předměty na základní škole a během nich došlo k pozorování a hledání zásadních rozdílů.
Comparison of education at Waldorf primary school and standard Czech primary school
Keywords: Pedagogika; vzdělávání; edukace; role učitele; koncepty vyučování; standardní základní škola; waldorfská pedagogika.; Pedagogy; education; role of teacher; concepts of teaching; standard elementary school; Waldorf pedagogy