Komunikační a mediální portrét naší mládeže - Schneedorfer, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá mediálními a komunikačními zvyklostmi současné mládeže. Zaměřuje se na vliv masových a nových médií v každodenním životě mladých lidí. V první části práce je podán výklad důležitých termínů mediální komunikace. Zároveň jsou popsány aktuální české a evropské výzkumy o vlivu digitalizace médií na změny v jejich konzumaci. Druhá část práce analyzuje dotazníky, mediální deníky a abstinenční mediální deníky. Z jejich komparace jsou odvozeny závěry o časovém rozložení mediálních a komunikačních aktivit v průběhu dne a o dominanci těchto aktivit ve dnech školního vyučování a ve víkendových dnech.
Communication and Media Portrait of our Youth
Keywords: masová média; nová média; mládež; mediální gramotnost; mass media; new media; young people; media literacy