Vliv lázeňské léčby na kvalitu života a spotřebu léků u mladých pacientů do třiceti pěti let s onemocněním pohybového aparátu - Moravcová, Marta (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce ''Vliv lázeňské léčby na kvalitu života a spotřebu léků u mladých pacientů do třiceti pěti let'' je rozdělena na dvě části. Teoretická část pojednává obecně o lázeňství a kvalitě života, jejím hodnocení a o chronických onemocněních pohybového systému a jejich vlivu na kvalitu života. V části praktické je vytyčen cíl práce a je stanovena hypotéza, čímž je zahájen vlastní výzkum práce. Následuje kapitola ''metodika'', kde je popsán postup výzkumu a použité prostředky k potvrzení nebo vyvrácení uvedeného cíle a stanovené hypotézy. Navazující kapitola ''výsledky'' obsahuje tabulky a grafy s výslednými hodnotami a jejich slovním popisem. Informace získané z výzkumu jsou konfrontovány v diskusi.
The impact of balneology treatment on Health Related Quality of Life (HRQoL) and drug consumption in young subjects under 35 years of age
Keywords: lázeňství; léčebné metody; rehabilitace; balneoterapie; indikace; kvalita života; onemocnění; balneology; medical methods; physioterapy; balneotherapy; indication; quality of life; disease