Daňová optimalizace vybraného podnikatelského subjektu - Choc, Martin (Jihočeská univerzita, 2008)
Tržní hospodářství klade vysoké požadavky na podnikatelské subjekty. Ty musí dosahovat co možná nejlepších hospodářských výsledků. Daňová optimalizace právnických osob je důležitým nástrojem podnikových financí, který umožňuje minimalizovat daňovou povinnost pomocí různých daňově uznatelných nákladů, odečitatelných položek a slev na dani. Využitím možností daňové optimalizace, které jsou stanoveny zákony, mohou podnikatelské subjekty dosahovat výborných hospodářských výsledků. Má bakalářská práce se zabývá různými možnostmi daňové optimalizace, jejich kombinacemi a podrobné výpočty dokládají jejich dopad na daňovou povinnost.
Tax Optimalization of The Business Subject
Keywords: podnikatelské subjekty; hospodářské výsledky; daňová optimalizace; enterprises; possible results; tax optimization