Vývoj územního plánování ve vybrané obci - Kubatová, Helena (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na vývoj územního plánu vybrané obce, kterou je Ratiboř u Jindřichova Hradce. Obec se nachází v Jihočeském kraji na území s krásnou přírodou a hodnotnými prvky. Práce obsahuje teoretickou část a část vlastní neboli praktickou. Nejdříve jsou v práci popsány pojmy, které souvisejí s územním plánováním, legislativní zajištění, potom orgány zabývající se tímto oborem a samotný proces územního plánování. Část vlastní je zaměřena na obec Ratiboř a informace s obcí spojené. Dále je popsán vývoj územního plánování vybrané obce.
Development of urban planning in selected municipality
Keywords: územní plánování; územní plán; obec Ratiboř; local planning; local plan; municipality Ratiboř