Světové přírodní katastrofy - výuková příručka pro 2 st. ZŠ - Vyskočilová, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Název diplomové práce je Světové přírodní katastrofy - výuková příručka pro 2. stupeň ZŠ. Hlavní část práce tvoří návrh vlastního souboru didaktického materiálu - učebního textu, pracovního sešitu a metodické příručky pro učitele, zaměřeného na studium přírodních katastrof a environmentálních hazardů ve světě. Tento didaktický materiál by měl sloužit jako rozšiřující učební pomůcka v rámci výuky zeměpisu na 2. stupeň základní školy. Součástí práce je také rozbor literatury a vymezení základní terminologie související s tematikou práce.
Global Natural Disasters - Teacher’s Book for the 2 nd stage of PS
Keywords: Světové přírodní katastrofy; Global Natural Disasters