Maloplošné lesní celky a jejich využití pro příměstskou rekreaci - Ziegler, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se věnuje otázce příměstské rekreace, ve které hraje důležitou roli přírodní prostředí, jehož dominantou je les. Lesy přitahují své návštěvníky díky své specifické atmosféře a většinou lesní prostředí nepotřebuje další specifické zařízení, aby v rámci cestovního ruchu mohlo plnit svou funkci. To bohužel neplatí pro menší lesní porosty, tzv. maloplošné lesní celky, které pouhou svou existencí přitahují pouze minimální pozornost. Maloplošné lesní celky však skýtají potenciál odpočinkového místa, který je ale nutno rozvíjet. Vhodnou úpravou, výbavou prostředí a propagací těchto lesních celků je možno získat nové rekreační lokality. Tato práce se věnuje rozvoji těchto maloplošných příměstských lesních celků v okolí města Tábora.
Small-scale forest units and their usage for town side recreation
-----
Keywords: Babí hora; bikros; branding; Čekanice; Čelkovice - ulice Souhradí; Čelkovice - ulice U Lužnice; lesní zařízení; les; Horky u Tábora; dětské hřiště; rekreace; relaxace; krátkodobý cestovní ruch; maloplošný lesní celek; Svatá Anna; příměstský les; příměstská rekreace; Tábor; cestovní ruch; V lesíkách; Větrovy; rozhledové místo; rozhledna.; Babí hora; bikros; branding; Čekanice; Čelkovice {--} street Souhradí; Čelkovice {--} street U Lužnice; forest equipment; forest; Horky u Tábora; play-ground; recreation; relax place; short-term tourism; small areal forest units; St. Anna; suburban forest; suburban recreation; Tábor city; tourism; V lesíkách; Větrovy; view point; watchtower.