Diferencovaná výuka v hodinách cizího jazyka - Drahotová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2020)
Předložená diplomová práce se zabývá problematikou diferencovaného vyučování. Práce je rozdělena na teoretickou a aplikační část. V teoretické části jsou shrnuta odborná a teoretická východiska týkající se otázky diferenciaci ve výuce. Aplikační část je věnována implementaci diferenciačních strategií do výuky. Na základě poznatků představených v teoretické části jsou zde představeny návrhy konkrétních aktivit v hodinách španělského jazyka. Součástí práce je zhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na zkušenost s diferencovanou výuku na českých středních školách a gymnáziích.
Differentiated teaching in foreign language lessons
Keywords: diferencovaná výuka; projektová metoda; kooperativní vyučování; cizí jazyky; španělština; differentiated teaching; project instruction; cooperative teaching method; foreign language; Spanish