Činnost romského mentora na okrese Český Krumlov - Štindlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá činností romských mentorů na okrese Český Krumlov. Teoretická část popisuje službu romský Mentor, projekty Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o. s. v rámci romského mentoringu a dále poukazuje na potřebnost služby pro cílovou skupinu, prostřednictvím témat kriminalita Romů, romská rodina/rod, vzdělání a hodnotový systém. Praktická část práce obsahuje metodiku výzkumu a prezentaci výsledků polostrukturovaných rozhovorů. Diskuze se věnuje závěrečnému hodnocení a možnostem zkreslení výzkumu.
The Activities of Roma District Mentor in Český Krumlov District
Keywords: služba romský Mentor; projekty v rámci romského mentoringu; kriminalita; romská rodina/rod; vzdělání; hodnotový systém; Roma Mentor service; the Roma mentoring projects; criminality; Roma family/lineage; education; value system