Vstup franchisingového řetězce na zahraniční trh - Jandošová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem mé práce je zjistit možnosti a podmínky na rozšíření franchisingového konceptu na zaharaničním trhu a vypracovat projekt postupu etablování řetězce ve vybrané zemi. Pro vypracování praktické části jsem oslovila český franchisingový řetězec. Nejdříve jsem analyzovala podmínky řetězce na jeho rozšíření a poté jsem analyzovala podmínky pro vstup do vybrané země. V poslední části jsem zpracovala návrh projektu na vstup franchisingového řetězce Švejk restaurant na Slovensko.
Franchising chain entry on foreign market
Keywords: franchising; franchisor; franchisant; expanze; zahraniční trh; franchisig; franchisor; franchisee; expansion; foreign market