Opakované porovnání konvenčního a minimalizačního zpracování půdy - Polan, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá postupy zpracování půdy, uvádí jednotlivé možnosti a popisuje jejich výhody a nevýhody. Blíže se zaměřuje na dvě technologie, které mezi sebou porovnává v ohledu spotřeby pohonných hmot, potřebného času k provedení pracovních operací a stavu pěstované plodiny. Jedná se o navázání na předešlou bakalářskou práci se stejným tématem. Popsány jsou výsledky obou pokusů a okomentované aspekty, které pokusy ovlivnily.
Repeated comparison of conventional and minimization tillage
Keywords: zpracování půdy; spotřeba pohonných hmot; technologie; orba; časová náročnost; výnos; minimalizační technologie; tillage; consumption of fuel; technology; plowing; duration; yield; minimalization technology