Histologická analýza terapie melanomu B16-F10 pomocí agonistů TLRs a fagocytárních receptorů - Divoká, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem předložené práce bylo přispět k objasnění působení ligandů TLR a fagocytárních receptorů při léčbě melanomu B16-F10 na myším modelu. Bylo testováno několik ligandů fagocytárních receptorů a jejich kombinace s lipopolysacharidem (LPS). Ligandy fagocytárních receptorů byly použity ve formě umožňující kotvení do nádorových buněk, jednalo se o tyto sloučeniny: f-MLFKK-BAM4000, laminarin-BAM4000, mannan-BAM4000. Získané výsledky potvrdily, že dříve pozorovaná mohutná synergie působení LPS (aktivace TLR4) a aktivace fagocytárních receptorů ligandy kotvenými na nádorové buňky nachází na histologické úrovni vysvětlení v podobě rozsáhlé nekrotizace nádorové masy.
Histologic analysis of melanoma B16-F10 therapy by agonist of TLRs and fagocyte receptors
Keywords: Melanom; histologie; TLR ligandy; fagocytarní ligandy; lipopolysacharid; f-MLFKK; laminarin; mannan; imunoterapie.; Melanoma; histology; TLR ligands; fagocytate ligands; lipopolysacharide; f-MLFKK; laminarin; mannan; immunoterapy.