Mapování, inventarizace a kategorizace brownfieldů s ohledem na územní plán - Jakubec, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce ,,Mapování, inventarizace a kategorizace brownfieldů s ohledem na územní plán? se v první řadě zaměřuje na problematiku brownfields. Definuje pojem brownfields a pojmy s ním spojené, dále dochází k popisu členění těchto objektů z různých hledisek, postupy jejich mapování a identifikace. Na konci teoretické části se zabývá institucemi, které řeší problematiku financování revitalizací. Praktická část bakalářské práce charakterizuje jihočeský kraj, okres České Budějovice, stručně popisuje brownfields na tomto území a podrobně se věnuje jednomu vybranému objektu v okolí Českých Budějovic.
Mapping, Stocktaking and Categorization of Brownfields considering to Ground Plan
Keywords: Brownfields; Greenfields; Jihočeský kraj; Klasifikace; Mapování; Revitalizace; Brownfields; Greenfields; South Bohemia; Clasification; Mapping; Revitalization.