Zvyšování efektivnosti systému odměňování v podniku - Hnízdilová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této diplomové práce bylo provést studii na téma ''Zvyšování efektivnosti systému odměňování v podniku''. Odměňování v nejširším slova smyslu zahrnuje jak peněžní, tak nepeněžní odměňování, ale také filozofii, strategii, politiku, plány a postupy používané organizacemi v zájmu rozvoje a udržování systémů odměňování. Teoretické základy z oblasti odměňování obsahuje první část diplomové práce. Jde především o vymezení pracovněprávních vztahů, obecný popis tvoření mzdových soustav a v neposlední řadě také vymezení vztahu mezi mzdou a produktivitou. Druhá část je věnována popisu systému odměňování v konkrétním podniku a zhodnocení efektivity pomocí vybraných ukazatelů produktivity práce. V závěrečné části jsou uvedena některá doporučení jak by bylo možné tuto efektivitu zvýšit.
Increases in remuneration effectivity in company
Keywords: Odměňování; efektivnost; mzdové soustavy; produktivita práce; Remuneration; effectivity; wage system; productivity of labour