Školní zralost a diagnostika - Vildová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce pojednává o problematice školní zralosti a jejích znacích. V teoretické části je zpracována otázka vhodnosti odkladu školní docházky a příprava dítěte na školní docházku. Prostor je věnován rovněž vývojovému období předškolních dětí a v neposlední řadě jsou zde zmíněny diagnostické metody posuzování školní zralosti, různé v praxi používané testy a jejich hodnocení. V praktické části je proveden výzkum na základě pozorování a zpracování vlastního screeningu a výsledného zhodnocení.
School maturity and diagnostic
Keywords: školní zralost; znaky školní zralosti; předškolní dítě; vývojové období; odklad školní docházky; diagnostické metody; school readiness; features of school readiness; pre-school child; development stage; school attendance postponement; diagnostic methods