Vývoj aplikace pro řešení úloh lineárního programování pomocí nástroje Microsoft Solver Foundation - Vysušil, Pavel (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce popisuje vývoj počítačové aplikace, hry Sudoku, obsahující modul pro automatické vyřešení úlohy. Ten je navržen na základě matematického modelu definovaného jako úloha lineárního programování a řešen metodou Simplex. Při implementaci úlohy byl použit nástroj pro matematické modelování Microsoft Solver Foundation. Popsány jsou teoretické základy potřebné pro implementaci problému, včetně vytvoření matematického modelu, technologie použité při vývoji a vlastní struktura a fungování aplikace.
Developing software application for solving linear programming problems by using development tools of Microsoft Solver Foundation
Keywords: lineární programování; metoda Simplex; Microsoft Solver Foundation; Sudoku; Constraint Satisfaction Problem; C#; Microsoft Visual Studio 2015; Windows Presentation Foundation; Linear Programming; Simplex method; Microsoft Solver Foundation; Sudoku; Constraint Satisfaction Problem; C#; Microsoft Visual Studio 2015; Windows Presentation Foundation