Komparace volnočasových aktivit u žáků I. a II. stupně ZŠ - Nováková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací volnočasových aktivit u žáků I. a II. stupně základní školy. Je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V části teoretické je vymezena základní charakteristika volného času, historie pedagogiky volného času. Dále se v práci objeví popis dílčích fází vývoje dítěte, problematika rodiny a školy či jednotlivé volnočasové aktivity, které nějakým způsobem formují volný čas jedince. V části praktické je použit kvantitativní výzkum, a to formou dotazníku. Vzorek dotazovaných tvoří žáci pátých a devátých tříd základní školy. V závěru práce se díky předpokladům ukáže, zda jsou patrné rozdíly ve volnočasových aktivitách u odlišně starých žáků.
Comparison of first grade pupils and second grade pupils at primary school in free time
Keywords: volnočasové aktivity; rodina; škola; fáze vývoje dítěte; leisure activities; family; school; stages of children's development