Vzestup online sázení za posledních 5 let v Jihočeském kraji - Rezková, Natálie (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem, které není veřejností tak diskutované, a to je problematika nelátkových závislostí, zejména online sázení. V úvodu je přiblížena definice nelátkových závislostí, dále se práce zabývá online sázením, organizací Prevent 99 a zejména poradny pro nelátkové závislosti. Cílem mé práce bylo na základě odborných zdrojů, literatury a vytvořeného výzkumu osvětlit vývoj online sázení, jak na tuto situaci reaguje oddělení Preventu 99 - Poradna pro nelátkové závislosti a jeho zaměstnanci. Pro splnění mého cíle byl využit kvalitativní výzkum, který byl veden pomocí polostrukturovaného rozhovoru.
The rise of online betting over the past 5 years in the South Bohemian Region
Keywords: nelátkové závislosti; online sázení; hazard; gambling; rizika online sázení; Prevent 99; non-substance addictions; online betting; gambling; gambling; risks of online betting; Prevent 99