Tvorba webových aplikací jazykem ELM - Jiroudek, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce je zpracování problematiky využití nového funkcionálního programovacího jazyka ELM při tvorbě webových aplikací. ELM je reaktivní a staticky typovaný jazyk. Kompilátor, který transformuje zdrojový kód do klientského JavaScriptu, zachytí okamžitě většinu chyb a poskytne v reálném čase jasnou a srozumitelnou zpětnou vazbu. Teoretická část práce bude zaměřena na samotný jazyk ELM, bude představena jeho syntaxe, funkce a budou popsány přínosy použití jazyka ELM při tvorbě webových uživatelských rozhraní. V praktické části bude v jazyce ELM vytvořena sada vlastních ukázkových webových příkladů, které budou použity k názorné demonstraci možností jazyka ELM, jeho výhod a nevýhod v porovnání s klasickým JavaScriptem.
Creation of web applications by ELM language
Keywords: ELM; HTML; CSS; JavaScript; webové aplikace; ELM; HTML; CSS; JavaScript; web applications