Multidisciplinární spolupráce ve službě rané péče - Dašková, Natálie (Jihočeská univerzita, 2020)
Předmětem této práce je multidiscipinární spolupráce ve službě rané péče. Teoretická část charakterizuje ranou péči a její cílovou skupinu. Dále popisuje složení multidisciplinárního týmu a zabývá se koordinovaným systémem rehabilitace. Praktická část je zaměřena na fungování multidisciplinární spolupráce v konkrétním zařízení, v centru Arpida. Tato část práce obsahuje kvalitativní výzkum, který byl zrealizován pomocí rozhovorů s poradkyní rané péče a vedoucí sociální pracovnicí. V těchto rozhovorech se zabývám projektem "Kruh podpory", který je zaměřen na práci s rodinou pomocí nových metod a nástrojů. Dále se zabývám historií a strukturou multidisciplinárního týmu v centru Arpida a činnostmi služby rané péče.
Multidisciplinary cooperation in early intervention
Keywords: raná péče; multidisciplinarita; spolupráce; rehabilitace; rodina; Early intervention; multidisciplinarity; cooperation; rehabilitation; family