Metody laboratorní diagnostiky klíšťové encefalitidy - Vetišková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práce bylo srovnání jednotlivých metod přípravy templátu pro RT-PCR a real-time PCR. Ukázalo se, že zvolená metod ma značný vliv na na výsledek laboratorního vyšetření a stanovení správné diagnózy klíšťové encefalitidy.
Methods of laboratory diagnostic of tick-borne encephalitis
Keywords: Diagnostika klíšťové encefalitidy; izolace virové RNA; Diagnosis of tick-borne encephalitis