Rozdíly ve výchově mladistvých a starších matek dětí předškolního věku - Smrtková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce pojednává o rozdílech ve výchově mladistvých a starších matek dětí předškolního věku. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou předškolního období, rizikovými skupinami matek, rodinou, výchovou a potřebami dítěte a rodiče. Praktická část obsahuje analýzu rozhovorů o výchově dítěte matek mladistvých a starších matek a porovnání výsledků obou skupin. Výsledkem analýzy jsou zjištění, jaké existují rozdíly ve výchově mladistvých a starších matek.
Differences in children rearing of juvenile and older mothers of preschool children
Keywords: Předškolní období; mladistvé matky; výchova; rodina; pozdní rodičovství; Preschool period; juveniles mothers; upbringing; family; late parenthood